• Gratis verzending vanaf €50

  • Probleemloos retourneren

  • Vandaag besteld, morgen in huis

  • Milieuvriendelijke verpakking

Top-5 double edge scheermesjes

Top-5 double edge scheermesjes - Manandshaving

Populaire scheermesjes

Zoals jullie weten zijn we in 2009 gestart met de verkoop van de double edge scheermesjes en de safety razor.  In het begin was dit type scheersysteem nog niet super populair. De afgelopen jaren ontdekken steeds meer mannen het en stappen over van het cartridge multi-blade naar de safety razor. Steeds meer mannen zijn enthousiast over de scheereigenschappen. Het scheermes is zelfs zo populair aan het worden dat zelfs de bekende grote scheermesmerken de safety razor hebben geherintroduceerd in de retailmarkt. We hebben weer even zitten spitten en graven in onze verkoopdatabase en een top-5 meest populaire scheermesjes samengesteld.

Top-5 double edge scheermesjes

Het DE-scheermesje is een wereldwijd universeel scheersysteem: de vorm en afmetingen zijn gestandaardiseerd. Er zijn tientallen verschillende merken en ze worden in verschillende landen en fabrieken geproduceerd. Alle scheermesjes passen in alle scheerkoppen van het veiligheidsscheermes.

Het mesje wordt ingeklemd in de scheerkop van de houder. Hierdoor zit het muurvast en kan het niet heen-en-weer-bewegen tijdens het scheren. In geval van een schroefdraad-scheerkop klemt het mesje in de scheerkop door middel van een schroefverbinding tussen scheerkop en handvat.

Heel bekend zijn de scheermessen met een zogenaamde vlindersluiting. Je draait aan de draaiknop in het handvat, de scheerkop floept open, je legt het mesje erin en draait de scheerkop weer dicht. Het voordeel van dit systeem is dat je vlot en makkelijk mesjes kan verwisselen.

 

De combinatie van de legering, coatings en slijping van het mesje zorgt ervoor dat het perfect en efficiënt scheert en comfortabel aanvoelt op de huid. De meeste van ons hebben een normale baardgroei. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de populairste mesje geschikt zijn voor de normale baardgroei. Aan de hand van onze eigen ervaringen en de reviews van verschillende gebruikers hebben we een classificatie gemaakt met betrekking tot de kwaliteit, scherpte en scheereigenschappen: 

  • één ★ is mild scherp;
  • twee ★★ is scherp en;
  • drie ★★★ betekent extreem scherp.

Aan de hand van de handige filter 'Scheereigenschap' op onze webshop kan je zelf makkelijk en vlot het juiste mesje selecteren. Heb je bijvoorbeeld en dunne lichte baardgroei dan selecteer je de mild scherpe (★) mesjes. Heb je een zware baardgroei of knetterharde baardstoppels dan heb je veel baat bij de extra scherpe (★★★) scheermesjes.

 

1. Feather

Veel beginnende natscheerders van het veiligheidsscheermes zijn in het begin nog een beetje huiverig voor de Feather Hi Stainless Double Edge scheermesjes. Meestal adviseren wij om eerst te beginnen met milde of medium scherpe mesjes. Na een paar weken scheren ben je meer ervaren en kan je met een gerust hart overstappen naar Feather. Dit merk is niet voor niets zeer populair omdat het vlot, efficiënt en prettig glad scheert.

Deze mesjes zijn extreem scherp (★★★) en zijn geschikt voor de ervaren scheerder met een normale tot zware baardgroei. Deze mesjes blijven goed scherp tot 7-10 scheersessies.

De mesjes zijn gemaakt van RVS (roestvast staal) met een dunne coating van platina. Het voordeel van RVS is dat het niet of nauwelijks roest. Het is bestand tegen water en kalk. Daarnaast is het duurzamer en stijfer dan gewoon staal. Platina is een edelmetaal, bijzonder slijtvast en het veroorzaakt geen allergische reactie.

De mesjes worden geproduceerd in Japan door Feather Safety Razor Co Ltd. Het wordt verpakt in een kleine plastic cartridge. Het voordeel van deze verpakking is dat je de mesjes makkelijk eruit kan schuiven. Na gebruik kunnen de gebruikte mesjes veilig en handig weer terug erin worden geschoven. 

 

 

2. Muhle

Dat de Muhle mesjes populair zijn is niet zo gek. Het Duitse Muhle is een populair scheermerk van luxe scheermessen en scheerkwasten. Als klanten een Muhle safety razor kopen, bijvoorbeeld de populaire R89 dan koopt men meestal een double edge mesje erbij van hetzelfde merk.

Deze mesjes zijn scherp maar niet extreem scherp (★★) en zijn geschikt voor de beginnende of ervaren scheerder met een normale tot zware baardgroei. Je kan makkelijk prima 4-6 keer met deze mesjes scheren.

Ook deze mesjes zijn gemaakt van RVS (roestvast staal) en worden verpakt in een plastic cartridge.

 

3. Merkur

De Merkur scheermessen zijn zeer populair. Het Duitse Merkur uit Solingen is bekend van het gedifferentieerde aanbod van safety razors:

  • scheermessen met gesloten kam, open tandkam en instelbare scheerkop;
  • verschillende afmetingen en materialen.  

De double edge scheermesjes van Merkur passen in alle verschillende type Merkur scheermessen. Ook deze mesjes zijn scherp maar niet extreem scherp (★★) en zijn geschikt voor de beginnende of ervaren scheerder met een normale tot zware baardgroei. Ze blijven goed scherp tot 4-6 scheerbeurten.

Deze mesjes zijn gemaakt van RVS (roestvast staal) met een dunne coating van platina en worden verpakt in een plastic cartridge.

 

4. Personna

De Personna scheermesjes worden geproduceerd door Personna American Safety Razor Company in Israel. Personna is een grote producent van diverse scheermessystemen.

Deze mesjes zijn scherp (★★) maar niet zo extreem scherp zoals de Feather mesjes. Ook geschikt voor de ervaren scheerder met een normale tot zware baardgroei. Deze mesjes blijven goed scherp tot 4-6 scheersessies.

Ze worden gemaakt van roestvast staal en zijn voorzien van een dunne coating van platina. Ze worden per 10 stuks verpakt in een plastic cartridge.

5. Böker

Böker is bekend als de fabrikant van topkwaliteit messen. Sinds enkele jaren verkopen ze ook hun eigen double edge scheermesjes. Omdat we dagelijks Böker safety razors verkopen worden de bijbehorende mesjes regelmatig verkocht.  

Deze mesjes zijn scherp maar vergevingsgezind (★★) en zijn populair bij mannen met een normale tot zware baardgroei. Deze mesjes blijven goed scherp tot 6-8 scheerbeurten.

Deze mesjes zijn gemaakt van 'ice tempered' RVS (roestvast staal). Dit zorgt voor extra sterkte en stijfheid van het metaal. Hierdoor blijven de mesjes lang scherp. Ze worden per 10 stuks verpakt in een kartonnen doosje.