• Gratis verzending vanaf €50

  • Probleemloos retourneren

  • Vandaag besteld, morgen in huis

  • Milieuvriendelijke verpakking

Zonprotectie voor mannen

Zonprotectie voor mannen - Manandshaving

Smeren en beschermen

Zodra het eerste Lentezonnetje te voorschijn komt gaan we uiteraard meteen flaneren. Even lekker glad en fris scheren of je baard fatsoeneren en huppakee naar buiten. Zodra de zon hoog staat moet je oppassen voor deze gloeiende bol. Zeker als je bovenop je bolletje weinig haar hebt. Maar veel mannen hebben een bloedhekel aan allerlei vettige zonnebrandsmeersels. In deze blog hebben we enkele handige beschermings- en verzorgingstips.

Zonprotectie tips

Tip 1
Dit is een open-deur-tip, bescherm je hoofd met een mooie hoed of een vlotte pet of cap. Ondanks deze hoofddeksels blijft het belangrijk om je huid te beschermen.

Tip 2
Gebruik na het scheren een after shave balm met zonprotectie. De super handige 3-in-1 after shave balm van American Crew verzorgt en kalmeert de huid na het scheren en beschermt tevens tegen de UV-straling van de zon. De zonprotectiefactor van deze balm is 15. Het zorgt voor een lichte bescherming tegen de zon.

Tip 3
Gebruik een moisturizer met SPF in de ochtend. Een moisturizer is een hydraterende en gezichtsverzorgende crème. Je kan het na de after shave behandeling aanbrengen voor de verzorging van het gehele gezicht. Enkele moisturizers hebben ook zonprotectie.

Zeer populair is de Face Cream SPF30 van Recipe for Men. Dit Zweedse verzorgingsmerk produceert diverse scheer- en huidverzorgingsproducten voor mannen. Hun producten zijn dan ook goed afgestemd op de mannenhuid en zoals wij graag verzorgingsproducten willen gebruiken. Deze moisturiser hydrateert de huid en beschermt tegelijkertijd tegen de zon. SPF30 is een krachtige bescherming. Voor optimaal gebruik adviseren wij om het tweemaal per dag te gebruiken. 'S-morgensvroeg en eventueel in de loop van de dag. Hierdoor heb je de gehele dag een prima bescherming.

De Day Cream moisturizer van Anthony Logistics heeft een zonprotectie van SPF30. Deze moisturizer bevat diverse verzorgende en voedende bestanddelen, zoals Tarwe-eiwitten, Panthenol (vitamine B) en vitamine A, C en E. Deze crème zorgt voor een gezonde frisse en strakke huid. Het verminder rimpels. Daarnaast heeft het een zeer goede zonprotectie. Ook deze crème moet je een paar keer per dag aanbrengen.

Wat is SPF?

Je hebt zogenaamde chemische en fysische UV-filters. Chemische filters trekken in de huid en absorberen deze straling. Fysische filters leggen een beschermlaagje op je huid en ‘weerkaatsen’ het zonlicht.

Veel gebruikte SPF-bestanddelen in chemische filters zijn Ethylhexyl Methoxycinnamate, Octocrylene en Benzophenone-3. Deze bestanddelen vind je in veel moisturizers. Er is nogal wat discussie over de veiligheid van deze ingediënten. Ze worden opgenomen in het bloed en je hormoonhuishouding in de war kunnen schoppen. Ze zouden de huid ook kunnen irriteren. Het is natuurlijk wel zo dat het risico van onbeschermd worden blootgesteld aan UV-straling vele malen hoger is dan het risico van deze bestanddelen. Als je onzeker bent in het gebruik van deze verzoringsproducten kan je natuurlijk in het begin heel voorzichtig een klein beetje aanbrengen op minder zichtbare lichaamsdelen. Dus in plaats van direct op je gezicht smeren een beetje crème op je arm aanbrengen.